Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2021 20:51 - Срам за България,товариШчи!!
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 867 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

http://vek21press.com/index.php/2016/01/14/irina-bokova-skandal/

Издигането на Бокова – срам за България!  януари 14, 2016 Век 21  13 Comments интелектуалци, Ирина Бокова, ООН, отворено писмо, позиция, творци, творчески съюзи, Юнеско Остра реакция на културни творци по повод на опита да бъде определена Ирина Бокова за български кандидат за Генерален секретар на ООН чрез познати от комунистическото минало административно- номенклатурни действи

ПОЗИЦИЯ

относно така нареченото „ОТВОРЕНО ПИСМО“ на сдруженията на артистите, на архитектите, на журналистите, на композиторите, на музикалните и танцовите дейци, на писателите, на преводачите, на филмовите дейци и на художниците, адресирано до президента Росен Плевнелиев, председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, председателите на всички парламентарно представени партии в подкрепа на издигане на кандидатурата от страна на българската държава на г-жа Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН.

Уважаеми господа,

В медиите, както и в социалните мрежи се появи отворено писмо, адресирано до президента Росен Плевнелиев, председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, председателите на всички парламентарно представени партии и медиите в което се твърди, че:

Творческите съюзи в Р. България подкрепят официалната българска кандидатура за Генерален секретар на ООН на г-жа Ирина Бокова, понастоящем Генерален директор на ЮНЕСКО.

Ние, членове на творческите съюзи заявяваме най- отговорно, че никой не ни е питал или предоставял за подпис такъв документ и всяка злоупотреба с нашите имена следва да се счита за спекулация.

Подкрепата на госпожа Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, е въпрос на личен избор на всеки един от нас, но спекулацията с имената ни напомня едно друго време, при една диктатура в която живяхме преди повече от двадесет години, когато с подобни писма бяхме карани под строй „единодушно да заклеймяваме“ писателите дисиденти Пастернак и Солженицин.

Позицията е подписана от членовете на творчески съюзи:  Евгени Михайлов – режисьор, Димитър Гачев – художник, Марина Гачева – художник, Саво Вълчев – художник, Паро Фереджанов – художник, Косьо Джелебов – художник, Веселин Калановски – актьор, Марлен Ковачева – художник, Йордан Стефанов – художник, Миглена Казаска – художник, проф. Панайот Панайотов – художник, проф. Георги Гиков – художник, арх. Мариана Стоичкова, арх. Александър Брайнов, арх. Емил Христов, Георги Липовански – художник, Наско Настев – художник, арх.Светла Атанасова, Корнелий Савов – учен, доц. Николай Атанасов – актьор, Петър Цанков – композитор, Александър Въчков – художник, арх. Симона Богданова, проф. Васил Рокоманов – художник, Николай Додов – актьор, Анатолий Божинов – актьор, проф. Божидар Бончев – художник, Иван Костов – художник, Ясен Прахов – художник, арх. Илиян Николов



image

   ДВЕ ХЕрвейски Шикси ДА СЕ ЗНАЕ!!

  https://samoistinatamojedavinapravisvobodni.top/2021/07/


image



Гласувай:
6



1. notfun - https://samoistinatamojedavinapravisvobodni.top/2021/07/
23.09.2021 21:00
Какво представлява Shiksa? (Идишска дума)

Дали богинята на Шикса е нещо добро?

Намерени в песни, телевизионни предавания, театър и всяка друга поп-култура на планетата, терминът shiksa е просто означава не-еврейска жена.
Но какви са нейните истински произход и значение?

Значение и произход
на "мерзост" или "недостатък" и е вероятно да се използва за пръв път в края на 19 век. Също така се смята, че е женската форма на подобен термин за човек: shaygetz
Терминът произхожда от същата еврейска дума, която означава "мерзост" и се използва за означаване на нееврейско момче или човек.

Антитезата на shiksa е shayna maidel, което е жаргон и означава "красиво момиче" и обикновено се отнася за еврейка.

Шикасо в поп културата

Въпреки, че поп културата е присвоила понятието и създава популярни фрази като "богинята на Шикша ", shiksa не е термин на внушение или овластяване. Всъщност това се счита за унизително и въпреки усилията на нееврейските жени, да "възстановят" езика, повечето препоръчват да не се идентифицират с този термин.
цитирай
2. notfun - ..ще си продължа Серията..
24.09.2021 08:16


с НАЙ "видните"Социалист Комуно- Капиталистически)))
БГ политици и Бизнесмени!!!

следвайте ме../ще цитирам УМНИ хора )
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1919201
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031