Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2020 21:46 - УЧЕНИТЕ ОТКРИВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПАРАЛЕЛНА ВСЕЛЕНА, КЪДЕТО ВРЕМЕТО ТЕЧЕ НАЗАД
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 1027 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.05.2020 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  УЧЕНИТЕ ОТКРИВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПАРАЛЕЛНА ВСЕЛЕНА, КЪДЕТО ВРЕМЕТО ТЕЧЕ НАЗАД

21 май 2020 г.

image
  • https://www.youtube.com/watch?v=BUOd_oJYF2I&feature=emb_logo
    https://www.wakingtimes.com/2020/05/21/scientists-




Джейк Андерсън,  The Mind Unleashed
Waking Times

Съществуването на  паралелни вселени  звучи като научна фантастика, но през годините редица изтъкнати физици смятат, че идеята е не само съвместима с конвенционалната физика, но и че може да обясни някои от аномалиите в квантовата теория.

Ново откритие в Антарктида предизвика раздвижване в научните среди, като вероятно представя първите материални доказателства за паралелна вселена.

Учените, работещи за Антарктическата импулсивна преходна антена на  НАСА  (ANITA), провеждат експеримент за откриване на космически лъчи. Антарктида е идеалната среда за такова начинание, тъй като постоянен вятър от високоенергийни частици вали от космическото пространство, необезпокояван от радио шум.

ANITA е стратосферен балон, който пренася сложни инструменти високо във въздуха над Антарктида, изследвайки над милион квадратни километра. Инструментите му търсят по-тежки неутраси на тау, хванати от твърдо вещество. Но докато тези високоенергийни частици не преминават през Земята, подобно на по-леките им братовчеди с ниска енергия, те трябва да произхождат от космоса и да се движат  „надолу“  към нас.

 

 

Въпреки това, учените на ANITA откриха нещо изненадващо: тау неутрино частици, които сякаш възникват "нагоре" от Земята, предполагайки, че те се движат назад във времето.

Главният изследовател на ANITA Питър Горхам, експериментален физик на частици в Университета на Хавай, казва, че е бил изненадан от това и проверил изчислителни или грешки в оборудването, за да обясни находката.

„Това, което видяхме, е нещо, което приличаше на космически лъч, както се вижда в отражението от ледената покривка, но не беше отразено“,  каза Горхам . „Сякаш космическият лъч е излязъл от самия лед. Много странно нещо. И така, ние публикувахме документ за това, ние просто предположихме, че това е в доста силно напрежение със стандартния модел на физиката. "

 

Горхам казва, че  тези  „невъзможни събития“  са противоречиви, но  „биха могли да показват, че всъщност виждаме нов клас субатомни частици, които са много проникващи. Дори по-проникващ от неутрино, което е доста трудно да се направи. Тази частица щеше да мине през почти цялата земя. Така че това може да е индикация за някакъв нов тип физика, който наричаме извън стандартния модел на физиката. "

Изненадващо е, че едно от най-простите обяснения за подобна констатация е, че когато Големият взрив се е случил преди 13,8 милиарда години, той е образувал както нашата вселена, така и огледална вселена, където времето тече обратно. Обитателите на тази вселена вероятно няма да изпитат времето да върви назад, а по-скоро биха ни възприели като обратната вселена.

„Не всички бяха доволни от хипотезата“, казва  Горхам пред New Scientist .

Друга възможност е Земята да е била залята от космически лъчи от взрив на свръхнова, проникнала в нашата планета.

Учените все повече приемат възможността за множество вселени. Преди няколко години астрономите считат за доказателство за  „синина“  на нашата вселена, аномално  „студено място“,  което може да представлява древен сблъсък с друга вселена в мултивселената.

Окончателният документ на Стивън Хокинг  , публикуван посмъртно, предложи теория за обяснение на алтернативни вселени.

От  Джейк Андерсън  | Creative Commons  | TheMindUnl ashed.com

← ПРЕДИШНА ПЛАСТМАСОВА БУТИЛКА, НАПРАВЕНА ОТ РАСТЕНИЯ, СЕ РАЗГРАЖДА САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА СЛЕДВАЩ → ПРЕДИ 100 ГОДИНИ ДНЕС, КЛАНЕ РАЗПАЛИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, КОЯТО АМЕРИКА Е ЗАБРАВИЛА




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39913998
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930