Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
15.07.2020 20:07 - "Дворецът на пионерите" в Пловдив и проститутките от Джендема (част 2)
Автор: deathmetalverses Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1526 Коментари: 0 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази сграда в парка на Младежкия хълм - Пловдив, в непосредствена близост до Детската железница "Знаме на мира" (построена 1978-ма по идея на Людмила Живкова),
трябваше да бъде Дворец на пловдивските деца (по времето на СОЦ-а - "чавдарчета" и "пионери" - в същността си комунистически вариант на Скаутското движение в САЩ и други западни държави, Надежда Крупская, съпругата на В. И. Ленин, като педагог, въвежда това движение в тоталитарния Съветски съюз, а от него то се принася в неговите сателитни държави... "Хитлерюгенд" в Нацистка Германия не е нищо по-различно от детското Скаутско движение в англоезичните държави). Но, поради секването на валутните приходи след "реформите" на Миша Горбачов в Народната република, строежът беше замразен в средата на 1980-те... След настъпването на демокрацията, Детската железница близо 20 години агонизираше.., беше неизползвана, превърна се в свърталище на наркомани, сводници, гейове и проститутки... След 2010-та Община Пловдив разреши на пловдивския Медицински университет да инвестира в превръщането на обекта в Стоматологичен факултет. Това е резултатът. А на края ще Ви покажа една от "жриците на платената любов", ветеранка, но в гръб... Нямат нищо против да ги снимаш,  срещу определена сума кинти, но аз на проститутки не плащам.., дори за снимка!!! Все пак съм семеен мъж и обичам жена си. 
ВСИЧКИ СНИМКИ СА МОИ АВТОРСКИ: 19 януари 2019, Здравко Б. Спасов.
 ///////////////////////////////////
image
Откъм улица "Любен Каравелое". На това място в зората на демокрацията (1990-1996) имаше свален от употреба съветски хеликоптер, превърнат в заведение "Хеликоптера"
//////////////////////////////////
image
Хм, ето я проститутката... Много бяха нахални, на тълпи налитаха пенсионерите.., хм, и по-млади мераклии по съседната "Алея на любовта" - по бул. "Христо Ботев" до Централна гара... Полицейският директор беше издал заповед да ги пребиват, за да се откажат от "бизнеса" си в парка на Джендем тепе..., но и това не помогна... Общината даде разрешение на строителен предприемач да изгради жилищен комплекс в района, годината беше 2017-та,  в чийто храсталаци се въртеше този "бизнес"..., и бизнесът на ромките ... секна на 99, 9 % (доколкото ги познавам, в момента "ветеранките" са две или три). 
////////////////////////////////
image
/////////////////////
image
Този жилищен комплекс, заснет през януари 2019-та в процес на изграждане, беше завършен към месец март 2020-та (поне днес сградите виждам, че са измазани отвън).
//////////////////
image
///////////////////////
image
//////////////////////
image
////////////////////
image
//////////////////////////////
image
//////////////////////////
image
///////////////////////
image
Според някои зевзеци... това е ОСМОТО пловдивско тепе, разделено от Джендема от улица "Любен Каравелов", защото е обособено на османски географски карти, вкл. тази на Йосиф Шнитер
////////////////
image
"Осмото" пловдивски тепе и Джендемът - от юг. Вдясно е новата сграда на пловдивския Стоматологичен факултет към Медицинския университет.
//////////////////
image
19 януари 2019-та, Пловдив, паркът на Джендем тепе и Стоматологичният факултет. Приятно ТОПЪЛ зимен ден... През лятото на 2019-та всички пейки в този парк и всички храсталаци бяха ИЗРИНАТИ от булдозер...
///////////////////
image
///////////////////
image
////////////////
image
/////////////////
image
/////////////////
image
Централният вход откъм бул. "Хр. Ботев"
//////////////////
image
/////////////////
image
////////////////
ВСИЧКИ СНИМКИ СА МОИ АВТОРСКИ, 19 януари 2019, Здравко Б. Спасов
//////////////



Гласувай:
14


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deathmetalverses
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9568394
Постинги: 3153
Коментари: 5645
Гласове: 58743
Спечели и ти от своя блог!